Tuesday, December 14, 2010

A doua seara de festival...

   Duminica,12 decembrie,a avut loc a doua seara a festivalului de traditii si obiceiuri de Craciun,ce se desfasoara din data de 6 decembrie pana pe 26 decembrie,2010,in localitatea Chieri,Italia.
  In deschidere,s-a tinut conferinta pe tema:"Tradiţiile de Crăciun româneşti şi italiene din trecut şi de astăzi".S-au spus vorbe frumoase,pline de nostalgia amintirilor sarbatorilor de demult,cu pasaje spuse pe de rost din Creanga,cantari de colinde si bucuria retrairii sentimentului de sarbatoare...ca acasa.
  Ne-au incantat auzul,prin suita de colinde si muzica clasica ,d-ul profesor Valentin Marocico(vioara);d-ul Ionut Chiriac(chitara si voce)si Ionut Alexandru Chiriac,de numai 14 ani(pian).



S-au vizionat doua proiectii deosebite,despre traditiile romanesti ,readucandu-ne pe salasurile dragi,in atmosfera aproape nebuneasca,a teatrului popular tinut din an in an,in fiecare colt al tarii,in perioada de Craciun (documentarist Nicu Mihali).

Ne-a bucurat cu prezenta d-na Ioana Zinelli,sotia d-lui consul Daniel Zinelli,careia ii multumim in mod deosebit pentru efortul de a fi alaturi de noi si de a ne sustine.




  Reamintim ca  duminica pe 19 decembrie,va avea loc marea parada a costumelor si traditiilor de Craciun,pornind de la orele 15:00, cu un spectacol in Piazza Mazzini,coborand apoi de-a lungul strazii Via Vittorio Emanuelle,din Chieri .
De la orele 18:30 va incepe concertul de Craciun,in biserica San Guglielmo,piazza Mazzini din Chieri.

isi dau concursul:
 Corul Sargetia (Deva, Romania) Grupul Folcloric Dor (Torino)
 Corul Parohiei Ortodoxe Romane din Carmagnola ;Corul Parohiei Ortodoxe Romane din Chieri ;Grupul folcloric al Parohiei Ortodoxe Romane din Cirie ;Corul Parohiei Ortodoxe Romane din Bra;Corul Parohiei Ortodoxe Romane din Chivasso;Asociatia "Acasa";Asociatia Romana din Bra;Corul Asociatiei "Aripi de Lumina"
                                      Intrarea libera!

                   Parteneri media
                           

  Facem un apel la toti romanii care vor veni sa vada aceasta parada,sa ni se alature in costume nationale!






















No comments:

Post a Comment