Tuesday, December 28, 2010

Protv International-Special-Torino

ProTv Internaţional Special - Torino    Joi, 30 decembrie, de la orele 17.30

telespectatorii ProTv International vor putea urmari un documentar realizat in aceasta luna intr-una dintre cele mai mari comunitati din Italia, tara in care numarul romanilor a depasit 1,2 milioane.

"ProTv International Special - Torino" prezinta celor aflati in fata micilor ecrane din toata lumea unul dintre cele mai frumoase festivaluri romanesti, care are ca scop pastrarea si promovarea traditiilor romanesti.

"Festivalul de tradiţii româneşti de Crăciun", organizat in localitatea Chieri, langa Torino de catre Asociatia Aripi de Lumina a durat 20 de zile, din 6 pana in 26 decembrie si a avut loc la Biserica San Guglielmo din Chieri, în Piazza Mazzini.

Printre momentele prezentate la festival si care vor putea fi urmarite la ProTv International se numara expoziţia de icoane pe sticla a copiilor coordonati de artista Ileana Mihăescu - "La nascita del pensiero", expozitia de fotografie a artiştilor Mihaela Dumitru Trancă şi Nicu Mihali, o defilare speciala a costumelor populare romanesti si nu in ultimul rind Concertul de Crăciun la care au participat Corala Sargetia din Deva si Ansamblul Dor din Torino alaturi de alte grupuri folclorice locale.

Pe linga subiectele inedite ale Festivalului, echipa ProTv International prezenta in Chieri, a surprins multe detalii de culoare locala, a stat de vorba cu multi romani si chiar a asistat la momentul oficierii de catre preotul paroh Emanoel Mihaescu a botezului celei mai noi membre a comunitatii ortodoxe romane din Chieri.

Torino, capitala regiunii Piemont, in zona de nord-vest a Italiei, este un oras cu o populatie care depaseste 2,2 milioane de locuitori. Potrivit datelor ISTAT, in regiunea Piemont numarul romanilor se ridica la aproximativ 130.000. Cea mai mare parte dintre acestia – peste 86 de mii – sunt concentrati in orasul Torino si in provincia Torino.
   Sursahttp://www.protvi.ro/noutati/emisiuni/protv-international-special-torino-cu-traditii-romanesti-de-craciun.html

2 comments:

  1. vazand imagini de la festifal am realizat cu cata daruire au lucrat,participat toti cei pe care i-am remarcat in fotografii si care au contribuit la actiunea culturala a orasului Chierii demonstrind ca nu sunt indiferenti fata de locul de unde au plecat si nici fata de locul unde traiesc integrandu-se cu traditiile mostenite de la strabuni.

    ReplyDelete
  2. abia astept sa vad acest moment

    ReplyDelete