Sunday, December 12, 2010

Prima zi de festival

Luni,6 decembrie,a avut loc inaugurarea expoziţiei de icoane pe sticla - "La nascita del pensiero" - deschisă până duminică 26 decembrie .Lucrarile sunt realizate de copiii clasei de catehism,a scolii parohiei Sf.Ier.Grigorie Dascalu,din Chieri.


Acest eveniment a marcat inceputurile festivalului de traditii si sarbatori de Craciun,organizat in perioada 6-19 decembrie,in Chieri.

Pr.Emanuel Mihaescu a tinut un cuvant de deschidere,punctand pe importanta cunoasterii valorilor nationale si impactul lor asupra copiiilor care traiesc departe de tara.

Remarcabila a fost prezenta d-lui consul Daniel Zinelli,care ne-a vorbit despre necesitatea acestui festival pentru comunitatea romaneasca din Italia.

La final,toti copiii prezenti,au fost invitati sa compuna o icoana impreuna,trecand pe rand si aducandu-si aportul prin imaginatie si originalitate,reprezentandu-si fiecare viziunea proprie asupra ingerului pazitor.Icoana,pe care ei au lucrat-o pentru a fi licitata la finalul festivalului,in incercarea de a sensibiliza in strangerea de fonduri dedicate copiiilor de la Centrul de tip Familial din Rosiori de Vede.




No comments:

Post a Comment